Onderhoud GraszodenSporto Graszoden

Onderhoudstips
Het onderhoud van uw grastapijt bestaat voornamelijk uit maaien, sproeien en bemesten. Hieronder geven wij u enkele tips.

Maai uw gazon niet te kort en maai vooral regelmatig.
Veel gazons worden te kort gemaaid en zien er daardoor minder fraai uit dan het geval kan zijn wanneer een maaihoogte van 2½ - 3 cm wordt aangehouden. U zult minstens eenmaal per week moeten maaien.
Vang het gemaaide gras op in een grasvanger of hark het af. Dit voorkomt de groei en verspreiding van schimmels en onkruid.

Veel sproeien maakt gras lui.Sporto Graszoden
Sproei niet te veel en te snel. De wortels groeien dan niet diep genoeg de grond in. Bij droogte één of tweemaal per week 's avonds sproeien. Stel bij droog weer ook de maaimachine wat hoger af, hoger gras heeft diepere wortels. Wanneer u sproeit, doe het dan enige uren achtereen. Dat is veel beter voor uw gazon dan vaak en weinig sproeien.

Uw gazon is een levend grastapijt.
Een gazon is echt niet het meest veeleisende deel van uw tuin, maar een goede bemesting wordt beloond met een fraai en gezond grastapijt. Er zijn diverse meststoffen in de handel. Ons advies is om een langzaamwerkende gazonmeststof te gebruiken die u slechts in het vroege voorjaar en in de zomer strooit. Deze mest blijft 3 à 4 maanden werkzaam. Om verbranding te voorkomen, mag u na het bemesten niet op het gras lopen. Na een regenbui of besproeiing is dit gevaar geweken.
Voor een bemestingsadvies kunt u altijd met ons contact opnemen.

Een doorluchtig gazon straalt adel uit.Sporto Graszoden
Wanneer u jarenlang over het gras loopt, wordt de bovenlaag zeer vast en krijgen de wortels een tekort aan zuurstof. Het gazon leeft ervan op wanneer er met een mestvork of handprikker op 10 cm afstand en minstens 10 cm diep gaatjes worden geprikt. Regelmatig doorluchten van het gazon gaat mosgroei tegen. Een à tweemaal per jaar met een verticuteerhark uitkammen is goed voor uw grastapijt.